Om jag låtsas våga – då vågar jag.

”Jag skall på bröllop till helgen med människor jag aldrig träffat – jag kan ta på mig vad jag vill, skall köpa en hatt och så kan jag spela – det är ju ingen som känner mig där!.”

Lilja

Har haft med mig denna mening sedan i somras då jag fick den i ett samtal med en vän.
Spelar roller, det gör vi väl alla, vi har olika roller i hela livet, hela livet.
Jag är dotter, mamma, mormor, älskarinna, vän, arbetskamrat och säkert något mer och jag är inte allt det jag är i alla mina relationer och roller. Men alla roller jag har är en del av mig och spelar jag någon annan blir det ju min tolkning av den rollen eller min tolkning av en viss karaktär eller tillgång.
Alltså kan jag välja vad jag vill vara.
Att jag inte vågar i mitt vanliga sällskap beror, tror jag, på att vi cementeras i vår roll, av oss själva och av vår omgivning. Jag skall vara och se ut på ett visst sätt och det skall du också för det är så vi känner varandra – en viss trygghet i det, men kan också bli ett fängelse.
Inser när jag tänker på min vän vikten av att våga släppa ut någon av rollerna vi aldrig visat ens för oss själva.
Jag kan hitta styrkor jag inte visste jag har, tillgångar och mod som jag kan berika min vardagsroll med. Framför allt lär jag känna mig själv och jag kan hitta en mer bekväm roll om jag är missnöjd med livet.

Vad händer med mig om jag byter roll, vad har jag i mig som vill ut?

Jag låtsas att jag vågar – då vågar jag.

3 reaktioner till “Om jag låtsas våga – då vågar jag.

  1. Ja jag försöker numera bara spela mig själv. Om jag gör det bra det vet jag inte. Huvudsaken är att jag själv mår bra i mina egna roller. Fast det är klart att jag är annorlunda på jobbet än jag är hemma. Jag är någon annan när jag är på finare middagar. Jag vet faktiskt inte vilken roll som jag mår bäst i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s