Att gå emot vår inre röst ….

….. tär på krafterna.

t

Att gå mot lycka i lust och att gå i lust mot lycka.

Och då tänker jag inte på den euforiska lyckan som, i varje fall för mig, endast kommer i små portioner och i korta stunder.

Jag tänker på lyckan i att leva livet på livets villkor, mitt liv på mina villkor och så som jag just nu vill leva mitt liv. Inget storsvulstigt, inget guldskimrande skrikigt glamoröst, utan mitt så som jag just nu kan och vill välja att ha mitt liv.

Om jag litar till min intuition, min inre röst och låter den styra mina val då gör jag just MINA val i det lilla och i det stora.

Lust, glädje och nyfikenhet bör vi ta på största allvar.

I missbruket dödar vi vår inre röst, vår känsla för oss själva och någonting helt annat än vi själva styr våra val – inte konstigt att all lust och kreativitet sinar att livets lampa släcks och vår själ dör.

Det är lätt att leva livet släckt, även utan droger. Det är fult att ha det bra, det skall vara svårt och hårt att nå det man vill, det är då det är något värt – strävan.

Men jag tror inte livet måste levas i motvind.

Om jag ständigt stretar med stark vind i ansiktet, vems liv lever jag då? Livet kan vara knappt, för lite pengar, för lite tid men jag kan ändå känna glädje.

Tänker på en undersökning om att känna lycka jag läste för några år sedan. Man hade frågat människor i alla delar av världen om de kände glädje och lycka och det visade sig att rikedom och välstånd INTE ökade känslan av att känna sig tillfreds med livet.

Kan det vara så att den inre rösten dränks i grejer och pengar, om den inte dränks i annat, att vi får svårt att känna tacksamhet om vi inte kan lyssna inåt?

Jag menar inte att vi måste sälja allt vi äger för att kunna gå ut och möta själen, jag tror att vi kan kombinera och det viktiga är väl att inte låsa fast sig i tingen att inte låta dem stå i vägen.

Låter jag någonting stå emellan mig och livet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s