Det är när jag …

…  är ur den mörka kalla tunneln, som det starka varma ljuset bländar mig så att jag får svårt att hitta, svårt att navigera rätt.

 

kyrkoljus

Det är svårt att bli problemfri, om det svåra och tunga har varit min följeslagare en längre tid.

Vad gör jag när allt en dag känns bra, när jag upptäcker att jag inte har någonting att kämpa mot eller med?

Om jag identifierar mig med det svåra och det tunga, vem är jag då när allt det är bortlyft? Det blir tomt och allt känns ensamt och meningslöst när jag inte lever i motvind.

Det är svårt att tillfriskna från sina problem, så svårt att många inte klarar det nya. Vi måste ha någonting att brottas med och skapar situationer som försätter oss i de känslor vi känner igen … muckar gräl, retar upp oss själva och i värsta fall återfaller vi.

Hur hittar jag rätt i det goda ljuset som bländar så? Håll i och håll ut tills jag vänjer mig, sakta ner farten lite tills jag ser vart jag är påväg och tills jag vet vart jag är påväg. Kolla in honom eller henne som kör före och kör efter. Hitta någonting att fylla all den tid jag upplever mig få över när jag inte längre stångas med mina problem. Skapa min bild av hur mitt problemfria liv kommer att se ut, vilka problem är borta, hur mår jag då, vad jag vill göra, hur jag vill leva, hur kommer mitt liv att se ut utan de problem jag vill vara utan ….

Om jag jag kan försöka se mig själv och mitt liv så som jag önskar det, så får jag någonting att hålla mig i när det nya känns jobbigt och svårt och mitt problemfria liv får en mening.

Kan jag göra mig en bild av hur jag vill att mitt liv skall se ut?  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s