Tid för lek och vila …

”För lite och för mycket skämmer allt.”

att hitta en lagom balans mellan den tid vi arbetar och den tid vi har för vårt privatliv är en central uppgift för varje individ.

Vi behöver alla få en balans i vardagslivet, men för att få en sådan balans måste vi lära oss att sätta gränser. Att hitta den inre balansen mellan hur mycket tid jag vill ägna åt arbete och annat är en personlig ekvation av stor betydelse. Hur man löser den är inte alltid givet.

Vuxna människor behöver också tid för lek, även om vi kanske inte kallar det just lek. Men vad är golfspelande, trädgårdsskötsel, vandring, ridning osv. om inte lek som ger oss nya krafter att sedan syssla med de saker vi arbetar med.

Vi behöver de stunderna för att låta vårt inre få en chans att återhämta sig.

Det är nästan som åkern som ibland behöver få ligga i träda för att inte bli utarmad.

När vi ger oss tid till inre vila med roliga och lekfulla aktiviteter skaffar vi oss också buffertar mot risken att bli utbränd. Det gäller också när man tillåter sig olika kreativa utlopp, antingen det är att skriva, fotografer, måla, arbeta med keramik eller silver.

Dessa viloperioder kan också ge vårt intuitiva jag en chans att komma till tals — Jag ger mig själv möjligheten att höra och lyssna till min inre röst – mitt jag 🙂

Den amerikanske poeten Walt Whitman sa att hans väg att få inspiration var att ” göra ingenting och bjuda in min själ”.

En poetisk variant av det vi skulle kunna kalla att ge sig själv reflektionsutrymme.

 

Kan jag ta mig tid att ge min själ utrymme i dag? 🙂

2 reaktioner till “Tid för lek och vila …

  1. Fick en ordentlig tankeställare i läsningen idag…din blogg är för mig ett bra filter och en stund för reflektion. Glad Midsommar önskas dig !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s