Något mycket gammalt ….

… är som nytt och blivit mitt, kanske kan bli ditt ….

Var sann i ditt tal

Mina ord är en kraft, som jag skapar. Genom orden visar jag Vad jag vill Vad jag drömmer Vad jag känner Vem jag egentligen är. Ordet är en kraft. Med den har jag makt att uttrycka mig och kommunicera, att tänka och därmed framkalla händelser i mitt liv. De kan skapa smärta eller kärlek, befria mig eller förslava mig.

Om jag kan vara sann i mitt tal kan det ge mig  personlig frihet. Det kan avlägsna rädslan och förvandla den till glädje och kärlek.

Ta ingenting personligt

Det som händer omkring mig ska jag inte ta personligt, om det inte är så att jag gjort något fel. Ingenting andra människor gör beror på mig. Det beror på dem själva. När jag tar saker och ting personligt känner jag mig förorättad och reagerar med att försvar mina uppfattningar och skapar konflikter.

Jag är aldrig ansvarig för andras handlingar – bara för mina egna

Om jag följer detta kan jag leva med fullkomligt öppet hjärta. Jag kan säga ”Jag älskar dig” utan rädsla att bli bortstött. Jag kan be om det jag behöver. Jag kan säga ja eller nej – vilket jag vill – utan att få skuldkänslor och utan att döma mig själv.

Jag kan välja att alltid följa mitt hjärta.

Ta ingenting för givet

Jag skall försöka att inte ta vare sig livet eller mina relationer för givet. När jag tar för givet skapar jag mig förväntningar, som kanske inte alls stämmer överens med hur verkligheten ser ut, både negativa som positiva förväntningar. Jag måste våga fråga när jag är osäker eller inte riktigt förstår hur saker och ting ligger till, då behöver jag inte ta dem för givet.

Med tydlig kommunikation kommer alla mina relationer att förändras, inte bara till den jag älskar utan även till alla andra.

Gör alltid ditt bästa

Jag gör alltid mitt bästa, varken mer eller mindre, under alla omständigheter.

Mitt bästa kan skifta, som mitt humör kan skifta från ena stunden till den andra, från ena timmen till den andra, om jag är sjuk eller trött skiftar mitt bästa. Men om jag alltid försöker göra mitt bästa oavsett tillstånd, vet jag att jag alltid gjort vad jag kan.

Om jag anstränger mig för mycket för att göra mer än mitt bästa gör jag av med min energi och till slut räcker inte mitt bästa – jag går till överdrift tröttar ut min kropp och motarbetar mig själv.

Gör jag mindre än mitt bästa utsätter jag mig för besvikelser, självkritik, skuldkänslor och ånger.

”Det blev som det blev,  jag gjorde mitt bästa efter mina förutsättningar just då”

……………………………………

Toltekernas andliga kunskaper har sin upprinnelse i samma ursprungliga sanning som alla mysterietraditioner i hela välden. Samtidigt som den är andlig har den mycket träffande kallats ett sätt att leva, ett sätt som utmärks av att lycka och kärlek aldrig är långt borta.

Man hittar ständigt spår av världens alla olika andliga traditioner i våra 12-steg …….

Jag försöker använda mig av dessa 4 punkter och bara genom ha första punkten närvarande i min dag händer massor !!!!

Livet är spännande !

…………..

Kom till mig för länge sedan genom tips om den fantastiska boken

”Fyra grundstenar ….”

Don Miguel Ruiz

2 reaktioner till “Något mycket gammalt ….

  1. Wow, din blogg verkar helt fantastisk och precis vad jag behöver just nu. Ska ta mig tid att läsa den i lugn och ro, ser fram emot det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s