Jag älskar dig, men ….

… nu stänger jag min dörr och du är inte längre välkommen.

Jag kan inte bära dig, din smärta och dina sjuka beteenden – du vill inte bli buren, lindrad eller frisk, inte just nu i varje fall… så jag väntar och under tiden får du klara dig själv.

Min älskade unge, min älskade, mamma, pappa, min finaste vän – jag finns inte här längre, inga fler löften, inga fler hot,  inga fler lögner, inga fler skrik, inga fler hårda ord – jag orkar inte mer !

Jag måste finnas för de andra, jag vill finnas för det goda i mitt liv, jag vill finnas!

– Jag ger dig inga fler chanser för de möjliggör bara – jag blir en möjliggörare till ditt förtsatta beteende och jag möjliggör din förtsatta resa utför. Jag lämnar nu ansvaret och konsekvenserna till Dig nu – de är ju dina.

Jag hör din desperation och jag hör din sjukdom, jag ser den i dina ögon – den har tagit över, du finns där inte längre ….. Du spottar på mig och erbjudandet om hjälpsökande eller avståndstagande. Din sjukdom väljer drogen, din sjukdom väljer bort mig och jag går ….

MItt hjärta gråter, mina tårar rinner.

Vi byter låset på vår dörr, vi andra som måste och vill överleva och som kommer  kunna finnas när du väljer livet och knackar på dörren med tillfrisknadet i dina ögon.

Vi vill inte längre var med i ditt beroende, vi vill inte längre vara medberoende i din sjukdom, vi vill tillfriskna från vårt medberoende och vi önskar dig insikt och och styrka att också vilja välja tillfrisknandet, att välja livet.

Vi byter vårt lås och låser om oss, den nyckel du har fungerar inte längre, vi måste skydda oss

… skydda oss mot dig min älskade unge, min älskade ……….

……………..

I Sverige beräknar man att 330 000 personer är alkoholberoende och att 780 000 har ett alkoholmissbruk. Runt varje missbrukande person finns det ca fyra-fem anhöriga som påverkas negativt av missbruket.

 

Det finns hjälp och stöd för oss runt missbrukaren, vi som utvecklat ett medberoende. Vi har själva ansvaret för att må bra, så bra som möjligt i en till synes hopplös situation.

Missbruk är en familjesjukdom, vi påverkas alla och vi blir alla skadade och vi kan alla bli friska och reparera vår själ – om vi vill!!

Al-anon, Nar-anon och VuxnaBarn, är självhjälpsgrupper för oss runt omkring, precis som AA och NA för de som bär missbruket – aktivt eller nyktert.

http://www.al-anon.se/

http://www.nar-anon.se/

http://www.aca-sverige.org/

Läs också Medberoende

https://helenefurness.se/2011/07/14/medberoende/

En reaktion till “Jag älskar dig, men ….

  1. Jag blir rörd tagen av vad jag läser här…för mig är det stort då jag idag tillåter mig att känna…så var det det inte förr då jag såg mig som maktlös i sjukdomen beroende..12 steg är min tillfrisknande vardag idag med stöd och bas i AA GA och EA….sprid gärna vidare länken för spelberoende ga-sverige.se vi har ett levande forum även där för dom som lider/tillfrisknar från sitt spelberoende.
    mvh
    Tommy S trustee för GA Sverige
    ( Idag nykter drogfri och spelfri med en dag i taget sedan 1 april 2004)
    Idag finns hoppet och livskvalitten den fanns aldrig på kartan i dårskapen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s