”I den värld ….

… vi lever drabbas alla av sorg, och sorgen åtföljs inte sällan av ångest. Det är kanske något som är omöjligt att komma över helt och hållet, annat än med tiden.”

”Abraham Lincoln”

Tiden kanske läker alla sår – eller också inte. Det beror på hur vi utnyttjar tiden. Om vi förnekar vår sorg, eller försöker smita ifrån den, eller hoppas att den ska gå över av sig själv – då blir vi olyckliga.

Men om vi tar itu med den, bearbetar den och ger uttryck för den på ett sunt sätt, då kommer vi att förvandlas av själva sorgen. Vi känner fortfarande av av förlusten, men den börjar göra mindre ont …

Man kan uttrycka sin sorg på många sätt. Att gråta är nog ett av de sundaste. Det är bra att gråta för alla, även för män, för då lättar spänningen och pressen och  man känner sig lite lugnare efteråt.

Det är sant att tårar helar.

Att bli arg och ge uttryck för sin vrede på ett sunt sätt hjälper oss att läka såren efter en förlust, även om det låter konstigt. Men med tiden, och om vi vågar ge uttryck åt våra känslor, kommer såren faktiskt att läka och vi kan bära minnet som en tillgång i vårt hjärta.

Hur kan jag på ett sunt sätt ge uttryck åt min saknad o vrede över en förlust?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s