Om man aldrig ….

…. blir rädd eller generad eller sårad, betyder det att man aldrig tar risker.

Undviker vi att skaffa oss nya bekanta eller nya vänner därför att vi är rädda för att de skall tycka illa om oss? Blir vi så generade när vi har begått ett misstag att vi inte vågar försöka igen? När vi blir sårade, tror vi då att det är oss det är fel på?

Att vara rädd, blyg eller sårad hör till här i livet. Om jag försöker slippa ifrån alla svåra känslor går jag också miste om många fina upplevelser. Om jag inte vågar träffa nya människor kanske jag aldrig får några riktigt goda vänner. Om jag inte vågar göra om försöket, när jag tabbat mig, kanske jag aldrig lär mig att bära mig åt på ett bättre sätt. Om jag inte kan visa att jag är sårad kanske jag aldrig får reda på att andra känner precis likadant som jag själv ……

Vad kan jag försöka mig på idag, som jag misslyckades med igår? 🙂

En reaktion till “Om man aldrig ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s