Den bild …

… man har av sig själv bestämmer gränserna för vad man kan åstadkomma.

Hur vi uppträder och hurdana vi blir som människor beror på hur vi ser på oss själva. Grannsonen  tycker att han är skicklig i matte och han är stolt över det. Eftersom han pluggar flitigt kommer han fortsätta vara skicklig i matte. Om jag tror att jag är duktig på att smida silver kommer jag att hålla hammaren mjukt i handen och forma det precis så jag vill. Och mina ansträngningar kommer att bära frukt i form av vackra smycken.

Den bild vi har av oss själva är som ritningen byggmästaren följer när han bygger ett hus. Om vi uppfattar oss själva som ledsna eller arga kommer vi att bete oss på det viset och bli just sådana. Om vi uppfattar oss som blyga och rädda kommer vi att akta oss för att göra saker tilsamman med andra.

Visst är det fantastiskt att det går att förändra sitt beteende och därmed även sin personlighet genom att ändra på den uppfattningen man har om sig själv?

Har jag en positiv bild av mig själv idag?  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s