HEJ! jag är ett maskrosbarn…..

….. som det kallas, min mamma är alkoholist och jag vill så gärna få henne att sluta.. idag har jag fått ta hjälp för att få bort alla onda minnen jag bär på, finns det nåt sätt eller tips på hur jag kan få min mamma att ´förstå att hon gjort min så illa??  hon lyssnar inte, men hon har sagt till mig – ”jag är alkoholist.” 

En dotter

SVAR:

Hej, modigt och starkt att skriva och att du också tar annan hjälp!!

Du kan aldrig få din mamma att sluta att dricka, ingen annan människa kan få din mamma att sluta att dricka. Det är bara hon själv som kan inse att hon är sjuk och söka hjälp. Tyvärr, skulle jag vilja säga, för jag tror mig veta hur mycket du skulle vilja ha din mamma hos dig på ”riktigt” Den viktiga personen är DU och det viktigaste är att DU skall mår bra. Det du kan göra är att säga till henne vad du ser och vad du känner, och be henne söka hjälp och om jag förstår så har du gjort det. Det finns olika hjälp att visa henne beroende på var ni bor, men AA finns överallt ,så om hon inte varit där kan hon gå dit. Det är egentligen inte så viktigt att din mamma förstår att hon gjort dig illa – det kan inte ta smärtan från dig, smärtan bär du redan, men du är värd att må bra! Det du viktigaste för dig är att kunna leva ett bra liv trots att din mamma dricker.  Det finns, förutom den hjälp du redan sökt, andra du skulle kunna tala med beroende på hur gammal du är; Bonavita Alateen eller Alanon, som du kanske redan hört talas om ,är grupper där man träffar andra som har föräldrar som dricker eller är beroende av andra droger. Där man får tala om sånt man aldrig talar om med andra som har samma problem. Det är bra och hjälper dig att må bra i dig. Det är oerhört smärtsamt och jobbigt att leva med någon som dricker, det känns som personen inte finns trots att hon står bredvid mig. Man känner sig ensam och utsatt, och man önskar så att man kunde göra någonting för att få henne nykter.

Du kan leva det liv du vill trots att du haft det jobbigt!! Du verkar vara en handlingskraftig person som vågar söka hjälp och som vill. Ta dig själv i första hand och försök tänka att du är den viktigaste personen i ditt liv, du är värd att må bra  Ha det gott och tänk på hur vackra maskrosorna är just nu och de står inte ensamma – de är många!! Varma kramar H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s