Var morgon ny

Med decenniernas gång förändras våra behov och böjelser, liksom de krav som ställs på oss. Vi träffar en rad kompromisser mellan de drömmar och förhoppningar som vi bär inom oss och de möjligheter och begränsningar som omvärlden ålägger oss.

 Vad livet har i beredskap kanske inte är vad vi har drömt om. De läxor livet lär oss kanske inte är just de som vi skulle ha valt själva. Förnuftet säger oss att glädjen i livet står i proportion till hur lätt vi har för att utnyttja de möjligheter till mognad och utveckling, som är framsprungna ur våra egna inre ambitioner.
Våra ambitioner är som ett utkast till ett skriftligt prov, en hemuppsats. De hjälper oss att förstå vart vi vill i varje givet ögonblick, men under vägen kanske vi behöver ändra riktning. ”Uppsatsen” hjälper oss att justera riktningen.
Vi kanske inte har försökt förverkliga så många av våra ambitioner i vårt gamla liv. Men nu är tiden inne. En av fördelarna med tillfrisknandet är att vi inser att våra ambitioner står i nära samband med vårt andliga uppvaknande och vårt tillfrisknande. Och vi vet att vi inte är ensamma. Vi måste lyssna till vår inre röst. Den manar oss att fortsätta framåt.

 I dag ska jag ta de första stegen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s