Lilla tös….

….lilla tös, var har du hållit hus?

Hon har hållit hus överallt och ingenstans, inomhus och utomhus. Hon har suttit på sitt rum med dockan i famnen och gråtit, hon har varit ute på gräsmattan och sparkat boll, hon har suttit storögd och stirrat på TV. Hennes leksaker ligger strödda överallt, som om hon med flit ville göra det omöjligt att komma fram. Hon lär sig trivas i ensamheten i sitt rum. Där hon kan plocka rosor och ge till drottningen i utbyte mot en diamant stor som en sko. Där kan hon vänta på prinsen eller drömma om att gå över gatan utan att vända på huvudet och se sig om.

Precis så kan vi vuxna också bära oss åt. Vi lever ett hemligt liv bland de drömmar och fantasier som frodas i vår ensamhet.

Våra nära och kära runt omkring oss lever sina liv, utan att vi ens lägger märke till dem förrän vi på något sätt blir delaktiga. När vi tillfredsställer deras outtalade behov, när vi lär oss att inte ifrågasätta andras sätt att leva, eller när vi visar att vi uppskattar något som de har gjort, då upplever vi glädjen i att leva tillsammans i harmoni.

Hur synliga är mina närmaste för mig idag? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s