Att avstå är inte…..

… att ge sig eller att misslyckas. Man behöver inte ha rätt.

När någon berättar en gåta för oss, kanske vi avstår från att svara därför att vi inte kan  svaret. Vi avstår för att vi har tröttnat på att försöka förstå, eller för att vi är så nyfikna på att höra svaret.

Att avstå i andra situationer kan vara svårt. Vi kanske måste avstå från att äta något som inte är nyttigt. Vi kanske måste avstå från att försöka övertyga någon om något. Vi kanske måste avstå från kläder som vi trivs i, därför att de inte längre passar. När vi inte vill avstå, kan det bero på att vi glömt att vi kan vinna kunskap, hälsa eller sinnesfrid genom att göra det.

Under alla omständigheter utvecklas och mognar vi genom att avstå.         Att avstå betyder olika saker i olika situationer, men det betyder inte att ingenting göra. Det betyder att vi skall göra det som är rätt för oss och att vi ska avstå från att vänta oss att få uppleva just det vi vill.

Vad kan jag vinna idag genom att avstå från någonting som är skadligt? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s