Fågeln sjunger….

 …inte för att han vill har ett svar. Han sjunger för att han har en sång att sjunga.

Alla har en sång att sjunga, precis som fåglarna. Att känna sig själv innebär att man kan uppskatta sin egen sång. Är min sång försynt som rödhakens eller är jag en högröstad ledargestalt som nötskrikan? Är det lika lätt att umgås med mig som med sparven eller utstrålar jag glädje och munterhet som doppingen?

Alla de fåglarna har något unikt att erbjuda. Det har vi också, vi är unika som människor och var och en äger sin unika begåvning. Vilket slöseri det vore om doppingen aldrig susade över sjön därför att han hellre ville vara rödhake. Det är viktigt att upptäcka vem man är, och inse att man är unik. Vi sprider glädje omkring oss när vi sjunger vår egen sång.

När lyssnade jag senast på min egen sång?